Roznikvrhvrh3fotoSTAarhivMOL

Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib – zelena pljuča Ljubljane

Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib je najbolj obiskan krajinski park v Sloveniji s skoraj dvema milijonoma obiskovalcev letno in povprečno 5500 obiskovalci dnevno. Krajinski park sega v osrčje Ljubljane ter domačinom in turistom ponuja marsikaj: mir, svež zrak, sprostitev in rekreacijo v gozdu, igro na igriščih in travnikih, muzeje in kulturne znamenitosti. Park je bil ustanovljen s ciljem, da se ohrani številne naravne vrednote, veliko biotsko raznovrstnost, krajinsko pestrost in naravne procese. Na kratkem sprehodu skozi park bomo skupaj razmišljali o izzivih upravljanja s tem kulturno bogatim in biotsko raznovrstnim prostorom.

Dobimo se na parkirišču Živalskega vrta Ljubljana. Tam z ekskurzijo tudi končamo. 

Vabimo vas, da do zbirnega mesta pridete na trajnosten način. V neposredni bližini je avtobusna postaja mestne avtobusne linije številka 18 oz. 18L. Do izhodišča vodita tudi prijetna pot za pešce in kolesarska steza. Pred živalskim vrtom je tudi postaja za samopostrežno izposojo koles BicikeLj.

Kratka ekskurzija

tor, 23. junij

17:00

dr. Andrej Verlič, VO-KA Snaga

5 € za člane, 7 € za nečlane

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo na elektronski naslov: nela_halilovic@yahoo.com. Pri prijavi navedite svoje ime, priimek in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Finančni prispevek poravnate pri referentki pred začetkom ekskurzije. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Živalski vrt


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2020 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si