S kratkimi ekskurzijami na doživet, poljuden in hkrati strokoven način predstavimo različne lokacije, objekte in znamenitosti v Ljubljani ali njeni bližnji okolici, ki jih običajna turistična vodenja praviloma prezrejo. Kratke ekskurzije so izvedene pod vodstvom izbranega strokovnjaka ali predstavnika obiskane ustanove. Ekskurzije so izvedene peš ali s kolesom in trajajo okrog 2 uri.
 
DSC-0052-Golovec-je-priljubljena-lokacija-za-sprehode-tek-kolesarjenje-in-sproscanje-Foto-Vita-Kontic

Izzivi sobivanja rekreacijskih dejavnosti v mestnem gozdu Golovec

Mestna občina Ljubljana je letos pripravila strategijo razvoja urbanih gozdov Ljubljane, ki se nanaša na vse tiste gozdove v mestu, ki so po občinskem prostorskem načrtu opredeljeni kot gozdovi z izjemno poudarjenimi socialnimi funkcijami. Med njimi je tudi Golovec, ki obiskovalcem ponuja številne poti in skrivne steze za rekreacijo v gozdu in je bil podrobneje preučevan v okviru projekta URBforDAN − Upravljanje in raba urbanih gozdov kot naravne dediščine v podonavskih mestih. Na sprehodu po Golovcu se bomo spoznali z izzivi upravljanja ter prepletanja številnih rekreacijskih in drugih socialnih funkcij in se spraševali o možnostih sobivanja različnih uporabnikov urbanega gozda.  Zanimalo nas bo, ali lahko tako blizu mesta v močno obiskanem gozdu sobivajo raznovrstni interesi lastnikov gozdov, gorskih kolesarjev, sprehajalcev, tekačev, vrtcev, šol,  konjenikov in drugih.
 
Začnemo na Rudniku, točna lokacija izhodišča bo sporočena naknadno.
 
Avtorica fotografije: Vita Kontić

Kratka ekskurzija

pon, 10. avgust

02:04

Tadej Tekavčič, Golovec Trails

5 € za člane, 7 € za nečlane

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo na elektronski naslov: nela_halilovic@yahoo.com. Pri prijavi navedite svoje ime, priimek in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Finančni prispevek poravnate pri referentki pred začetkom ekskurzije. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2020 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si