S kratkimi ekskurzijami na doživet, poljuden in hkrati strokoven način predstavimo različne lokacije, objekte in znamenitosti v Ljubljani ali njeni bližnji okolici, ki jih običajna turistična vodenja praviloma prezrejo. Kratke ekskurzije so izvedene pod vodstvom izbranega strokovnjaka ali predstavnika obiskane ustanove. Ekskurzije so izvedene peš ali s kolesom in trajajo okrog 2 uri.
 
vodarna_klece_web

Vodarna Kleče

Ljubljana je zaradi sestave tal in bogatih zalog podtalnice ena redkih evropskih prestolnic, kjer približno sto tisoč gospodinjstev prejema vodo brez kemičnih postopkov čiščenja. Najstarejša in največja vodarna na območju prestolnice leži v Klečah: obratuje od leta 1890 in je srce vodovodnega omrežja, saj zagotavlja približno dve tretjini vse vode v centralnem vodovodnem sistemu. Ogled vodarne bomo začeli z video predstavitvijo, sledila ji bosta ogled nadzornega centra in sprehod po vodarni. Ekskurzijo bomo sklenili z vstopom v enega izmed šestnajstih vodnjakov.

Zbirno mesto: 16.30, Saveljska cesta 1, Ljubljana.

Obvezna prijavaTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Trajanje: Ura in pol.

Cena: Ogled je brezplačen. Največje število udeležencev je 20.

Dostop: Parkiranje je v manjšem obsegu možno pred ograjo vodarne. V duhu trajnostne mobilnosti obiskovalcem predlagamo prihod peš, s kolesom ali z avtobusom. Od bližnjih avtobusnih postajališč, kjer ustavljajo mestni avtobusi št. 3, 14 in 18, je do vodarne okrog 10 minut hoje.

P. S.: V izogib morebitnemu razočaranju sporočamo, da v vodarni ne bomo videli vode ;) Vzrok bomo izvedeli na predstavitvi.

Kratka ekskurzija

sre, 10. oktober

16:30

dr. Brigita Jamnik

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo na elektronski naslov: nela_halilovic@yahoo.com. Pri prijavi navedite svoje ime, priimek in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Finančni prispevek poravnate pri referentki pred začetkom ekskurzije. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Saveljska cesta 1, Ljubljana


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2020 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si