S kratkimi ekskurzijami na doživet, poljuden in hkrati strokoven način predstavimo različne lokacije, objekte in znamenitosti v Ljubljani ali njeni bližnji okolici, ki jih običajna turistična vodenja praviloma prezrejo. Kratke ekskurzije so izvedene pod vodstvom izbranega strokovnjaka ali predstavnika obiskane ustanove. Ekskurzije so izvedene peš ali s kolesom in trajajo okrog 2 uri.
 
Roznikvrhvrh3fotoSTAarhivMOL

Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib – zelena pljuča Ljubljane - PRESTAVLJENO

Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib je najbolj obiskan krajinski park v Sloveniji s skoraj dvema milijonoma obiskovalcev letno in povprečno 5500 obiskovalci dnevno. Krajinski park sega v osrčje Ljubljane ter domačinom in turistom ponuja marsikaj: mir, svež zrak, sprostitev in rekreacijo v gozdu, igro na igriščih in travnikih, muzeje in kulturne znamenitosti. Park je bil ustanovljen s ciljem, da se ohrani številne naravne vrednote, veliko biotsko raznovrstnost, krajinsko pestrost in naravne procese. Na kratkem sprehodu skozi park bomo skupaj razmišljali o izzivih upravljanja s tem kulturno bogatim in biotsko raznovrstnim prostorom.

Kratka ekskurzija

čet, 16. april

17:00

dr. Andrej Verlič, VO-KA Snaga

5 € za člane, 7 € za nečlane

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo na elektronski naslov: nela_halilovic@yahoo.com. Pri prijavi navedite svoje ime, priimek in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Finančni prispevek poravnate pri referentki pred začetkom ekskurzije. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Park Tivoli


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefonski odzivnik: 01 200 27 30
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2020 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si