S kratkimi ekskurzijami na doživet, poljuden in hkrati strokoven način predstavimo različne lokacije, objekte in znamenitosti v Ljubljani ali njeni bližnji okolici, ki jih običajna turistična vodenja praviloma prezrejo. Kratke ekskurzije so izvedene pod vodstvom izbranega strokovnjaka ali predstavnika obiskane ustanove. Ekskurzije so izvedene peš ali s kolesom in trajajo okrog 2 uri.
 
Pomlad_v_Botani%C4%8Dnem_vrtu

Ljubljanski botanični vrt

Ljubljanski botanični vrt bo v letu 2009 obhajal 199. obletnico obstoja, saj krasi naše glavno mesto že od Ilirskih provinc naprej. Takrat je francoski maršal Auguste Marmont zasadil lipo, ki stoji še dandanes. Vrt so v zgodovini nekajkrat povečali, današnjo končno obliko in površino 2 ha pa je leta 1946 določila razširitev Dolenjske ceste. Ves čas obstoja je botanični vrt pridobival na številu različnih vrst. Danes je pod okriljem Univerze v Ljubljani in ga krasi preko 4500 rastlinskih vrst, podvrst in oblik. S krajšim sprehodom po Ljubljanskem botaničnem vrtu, ki ga bo vodil dr. Blaž Repe, bomo obnovili znanje o pestrosti slovenske naravne, predvsem drevesne in grmovne vegetacije, si ogledali njihove prepoznavne znake ter spregovorili o rastiščnih pogojih, v katerih te rastline najpogosteje uspevajo. Zaradi izkazanega zanimanja gre za ponovitev lanskega obiska, ki bo vsebinsko enak!!

Avtor fotografije: Nadaja, Wikipedia

Kratka ekskurzija

čet, 21. maj

16:30

Botanični vrt, Ižanska cesta 15

dr. Blaž Repe

1 EUR

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo na elektronski naslov: nela_halilovic@yahoo.com. Pri prijavi navedite svoje ime, priimek in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Finančni prispevek poravnate pri referentki pred začetkom ekskurzije. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Botanični vrt Univerze v Ljubljani


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2020 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si