podbrdo

Podbrdo

Cilj: Spoznavanje območja Podbrda, zgodovinske dediščine, nastajanja zgodovinske rapalske poti v sklopu LAS, razvojnih turističnih potencialov, možnosti rekreacije in turizma na prostem, kulinarike, nosilne zmogljivosti in potenciala turnega kolesarjenja.

Okvirna pot: Ljubljana – Podbrdo – Petrovo Brdo – Podbrdo – Ljubljana.

Odhod: 7.00, parkirišče pred dvorano Tivoli, Ljubljana.

Okvirni program: Pot bomo začeli z jutranjo kavo v Podbrdu, kjer nam bodo v TIC Podbrdo predstavili svojo ponudbo, poslanstvo, obstoječe projekte in športne dejavnosti v okolici Podbrda. Naš cilj je prehoditi zgodovinsko tematsko pot v nastajanju ter tako spoznati bogato zgodovino medvojnega obdobja na tem območju. Pot bomo pričeli pri TIC Podbrdo, kjer si bomo ogledali staro vaško jedro ter spoznali nekdanje vojaške, polvojaške in železničarske zgradbe ter njihovo usodo po drugi svetovni vojni. Pot bomo navkreber (500 metrov višinske razlike, ura in pol vzpona) nadaljevali do Robarjevega griča, si ogledali njegova obrambna dela, razgledišče proti Petrovem Brdu ter nadaljevali pot mimo nekdanjega maloobmejnega prehoda proti Petrovem Brdu. Še pred njim si bomo ogledali eno izmed najbolj ohranjenih podzemnih obrambnih del Alpskega zidu pri nas. Na Petrovem Brdu bo pri tamkajšnjem planinskem domu krajši odmor, zatem pa ogled nekdanjih finančnih in miličniških zgradb ter enourni spust nazaj do izhodišča po stari okrajni cesti, ki je bila zgrajena za potrebe gradnje železniške proge ter do druge svetovne vojne večkrat prenovljena. Po povratku na izhodišče bo sledil odhod proti Ljubljani. Oblačila in obutev: Vremenu prilagojena športna oblačila in obutev, primerna za nekajurno hojo po urejenih poteh. S seboj imejte dovolj tekočine in hrane. Pot je v celoti speljana po urejenih poteh. Del poti je tudi vzpon od Pobrda do Robarjevega griča, a je pot speljana po gozdni cesti in nekdanji mulatjeri z blagim naklonom, zato ne povzroča večjega fizičnega napora.

Ekskurzija

sob, 21. april 2018

07:00

Grega Žorž, mag. geog., Direktorat za kulturno dediščino, Ministrstvo za kulturo RS

Prijave na ekskurzije sprejemamo prek spletnega obrazca. Povezavo nanj najdete v opisu vsake ekskurzije v desnem stolpcu: gumb »Prijava na ekskurzijo«. V primeru, da prijavljate več udeležencev, morate postopek ponoviti za vsako osebo posebej. V primeru težav lahko kontaktirate referenta za ekskurzije (marko.sencar-mrdakovic@zrc-sazu.si; 01 4706 552). 

Prijava na ekskurzijo je veljavna le v primeru pravočasnega plačila. Finančni prispevek za ekskurzijo je za člane LGD 25 evrov35 evrov za nečlane in 10 evrov za člane DMGS (*Pri ekskurzijah v tujino je cena za vse tri kategorije višja za 5 evrov). Znesek nakažite na transakcijski račun:

SI56 6100 0002 1299 316, BIC: HDELSI22
Ljubljansko geografsko društvo
Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana
Koda namena: OTHR
Namen plačila: IME EKSKURZIJE

Plačilo na dan ekskurzije ni več mogoče. Cena ne zajema stroškov prehrane.

PRIJAVNI POGOJI

  1. Prijava in plačilo morata biti izvedena vsaj 3 dni pred ekskurzijo (torej do srede, če je ekskurzija v soboto).
  2. Odjave sprejemamo do 2 dni pred ekskurzijo (torej do četrtka, če je ekskurzija v soboto).
  3. Če se odjavite pravočasno, lahko koristite celotno vplačilo kot dobropis za prihodnjo ekskurzijo. V nasprotnem primeru lahko dobropis koristite le v višini 50 % od vplačanega zneska.
  4. Odhod bo zaradi programa ekskurzije in zakonsko omejenega delovnega časa voznika avtobusa ob zapisani uri. Na zamudnike ne bomo čakali.
  5. Ekskurzije se udeležite le, če ste zdravi! 

V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Parkirišče Tivoli, Ljubljana


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si