rtv_slika

RTV Slovenija

RTV Slovenija je javna, neprofitna organizacija posebnega kulturnega in nacionalnega pomena, ki opravlja radijsko in televizijsko dejavnost ter druge dejavnosti, skladno z Zakonom o RTV Slovenija. Na sprehodu skozi stavbo televizije, ki je bila zaradi potrebe po širitvi zgrajena leta 1975, si bomo ogledali, kaj vse je potrebno za nastanek televizijske oddaje; masko, fundus oblačil, fundus rekvizitov in studie. Pokukali bomo tudi v podzemni prehod v radijsko stavbo, kjer je razstavljenih nekaj dragocenih eksponatov.

 

Zbirno mesto: Kolodvorska ulica 2, preddverje TV hiše.

Trajanje: 1 - 1,5 ure.

Prispevek: Brezplačno.

Prijave: Število mest je omejeno na 25, ekskurzija je namenjena le članom društva. Prijave preko spletnega obrazca.

Opomba: Vabimo vas, da do zbirnega mesta pridete na trajnosten način – s kolesom ali z javnim potniškim prometom (LPP postajališče Tavčarjeva/Dalmatinova, Kolodvor in Bavarski dvor), v bližini je tudi več postajališč sistema za izposojo BicikeLJ (postajališče Mikošičev park, Trg OF-Kolodvorska ulica, Bavarski dvor ali Ilirska ulica).

 

Foto: Adrian Pregelj.

Kratka ekskurzija

sre, 22. november 2023

16:00

Radiotelevizija Slovenija

Vstop prost

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo prek spletnega obrazca. Povezavo nanj najdete v opisu vsake ekskurzije v desnem stolpcu: gumb »Prijava na ekskurzijo«. V primeru, da prijavljate več udeležencev, morate postopek ponoviti za vsako osebo posebej. V primeru težav lahko kontaktirate referentko za kratke ekskurzije (katja.brcar@oskaselj.si). Morebitni finančni prispevek poravnate pri referentki na ekskurziji. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Kolodvorska ulica 2


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si