vodarna_klece_web

Vodarna Kleče

Ljubljana je zaradi sestave tal in bogatih zalog podtalnice ena redkih evropskih prestolnic, kjer približno sto tisoč gospodinjstev prejema vodo brez kemičnih postopkov čiščenja. Najstarejša in največja vodarna na območju prestolnice leži v Klečah: obratuje od leta 1890 in je srce vodovodnega omrežja, saj zagotavlja približno dve tretjini vse vode v centralnem vodovodnem sistemu. Ogled vodarne bomo začeli z video predstavitvijo, sledila ji bosta ogled nadzornega centra in sprehod po vodarni. Ekskurzijo bomo sklenili z vstopom v enega izmed šestnajstih vodnjakov.

Zbirno mesto: 16.30, Saveljska cesta 1, Ljubljana.

Obvezna prijavaTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Trajanje: Ura in pol.

Cena: Ogled je brezplačen. Največje število udeležencev je 20.

Dostop: Parkiranje je v manjšem obsegu možno pred ograjo vodarne. V duhu trajnostne mobilnosti obiskovalcem predlagamo prihod peš, s kolesom ali z avtobusom. Od bližnjih avtobusnih postajališč, kjer ustavljajo mestni avtobusi št. 3, 14 in 18, je do vodarne okrog 10 minut hoje.

P. S.: V izogib morebitnemu razočaranju sporočamo, da v vodarni ne bomo videli vode ;) Vzrok bomo izvedeli na predstavitvi.

Kratka ekskurzija

sre, 10. oktober 2018

16:30

dr. Brigita Jamnik

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo prek spletnega obrazca. Povezavo nanj najdete v opisu vsake ekskurzije v desnem stolpcu: gumb »Prijava na ekskurzijo«. V primeru, da prijavljate več udeležencev, morate postopek ponoviti za vsako osebo posebej. V primeru težav lahko kontaktirate referentko za kratke ekskurzije (katja.brcar@oskaselj.si). Morebitni finančni prispevek poravnate pri referentki na ekskurziji. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Saveljska cesta 1, Ljubljana


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si