Celodnevne ekskurzije po Sloveniji in sosednjih pokrajinah so namenjene terenskemu spoznavanju ter celostni predstavitvi izbrane pokrajine. Izvedene so pod vodstvom izbranega strokovnjaka, ki ga odlikuje poglobljeno poznavanje pokrajine, po čemer se razlikujejo od »klasičnih« izletov turističnih agencij. V želji po čim bolj pestri in doživeti izkušnji so ekskurzije zasnovane tako, da se poleg avtobusnega prevoza del poti opravi peš.
Porabje

Porabje - onkraj Srebrnega brega

Cilj

Spoznavanje slovenske narodne skupnosti v Porabju in utrip pokrajine.

Okvirna pot

Ljubljana – Murska Sobota – Gornji Senik – Monošter – Andovci – Ljubljana.

Odhod

6.00, parkirišče pred dvorano Tivoli, Ljubljana.

Okvirni program: Vožnja iz Ljubljane čez Mursko Soboto in Goričkega v smeri Madžarske. Prihod na Gornji Senik, kjer sledi ogled Küharjeve spominske hiše, ki ponuja cerkveno-zgodovinsko in etnološko zbirko ter ogled cerkve sv. Janeza Krstnika. Cerkev stoji na temeljih kapelice iz 14. stoletja, njeno notranjost pa krasijo freske sv. Cirila in Metoda. Nadaljevanje poti čez Dolnji Senik in Slovenske vesi do Monoštra, ki je središče porabskih Slovencev. Po kosilu sledi ogled Slovenskega kulturnega in informativnega centra (ogled filma o Porabju), etnološkega Muzeja Avgusta Pavla in tretje največje baročne cerkve na Madžarskem. Izlet po Porabju nadaljujemo čez Števanovce v najmanjšo vas Andovce, kjer si bomo ogledalib spomenik živim, se sprehodili do Porabske domačije in se povzpeli na »Mali Triglav«. Pričakujete lahko zaokroženo izkušnjo Porabja.

Doplačila (okvirna cena): Vstopnina za Muzej Avgusta Pavla (odrasli 600 HUF/2 EUR, dijaki in upokojenci 300 HUF/1 EUR, cena velja za 2018), navadno in vegetarijansko kosilo (juha, glavna jed, sladica) v Restavraciji Lipa (okr. 10 EUR)

V Küharjevi spominski hiši zbirajo prostovoljne prispevke.

Kosilo bo organizirano v Restavraciji Lipa v objektu Slovenskega kulturnega in informativnega centra.

Ekskurzija

sob, 13. april 2019

06:00

dr. Katalin Munda Hirnök, raziskovalka na Inštitutu za narodnostna vprašanja, lokalna ljubiteljska vodnica

Prijave na ekskurzije sprejemamo prek spletnega obrazca. Povezavo nanj najdete v opisu vsake ekskurzije v desnem stolpcu: gumb »Prijava na ekskurzijo«. V primeru, da prijavljate več udeležencev, morate postopek ponoviti za vsako osebo posebej. V primeru težav lahko kontaktirate referenta za ekskurzije (marko.sencar-mrdakovic@zrc-sazu.si; 01 4706 552). 

Prijava na ekskurzijo je veljavna le v primeru pravočasnega plačila. Finančni prispevek za ekskurzijo je za člane LGD 25 evrov35 evrov za nečlane in 10 evrov za člane DMGS (*Pri ekskurzijah v tujino je cena za vse tri kategorije višja za 5 evrov). Znesek nakažite na transakcijski račun:

SI56 6100 0002 1299 316, BIC: HDELSI22
Ljubljansko geografsko društvo
Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana
Koda namena: OTHR
Namen plačila: IME EKSKURZIJE

Plačilo na dan ekskurzije ni več mogoče. Cena ne zajema stroškov prehrane.

PRIJAVNI POGOJI

  1. Prijava in plačilo morata biti izvedena vsaj 3 dni pred ekskurzijo (torej do srede, če je ekskurzija v soboto).
  2. Odjave sprejemamo do 2 dni pred ekskurzijo (torej do četrtka, če je ekskurzija v soboto).
  3. Če se odjavite pravočasno, lahko koristite celotno vplačilo kot dobropis za prihodnjo ekskurzijo. V nasprotnem primeru lahko dobropis koristite le v višini 50 % od vplačanega zneska.
  4. Odhod bo zaradi programa ekskurzije in zakonsko omejenega delovnega časa voznika avtobusa ob zapisani uri. Na zamudnike ne bomo čakali.
  5. Ekskurzije se udeležite le, če ste zdravi! 

V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Parkirišče Tivoli, Ljubljana


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2023 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si