30 december 2021

Program prireditev v letu 2022

Spoštovani,

novo leto je pred vrati, s tem pa tudi nov, pester in zanimiv društven program v prvi polovici leta 2022! 

Pri geografskih večerih uvajamo novost – en večer na leto bomo odslej namenili geografskim vprašanjem in problematikam, vezanim na Ljubljano. Prvi »ljubljanski večer« bo že marca, ko bomo izvedeli več o vplivu turistifikacije in gentrifikacije na preobrazbo ljubljanskega mestnega središča. Na drugem, aprilskem geografskem večeru pa se bomo podrobneje seznanili z visokogorskim jamarstvom ter nedavnimi velikimi odkritji na Kaninu.

Na potopisnih predavanjih bomo obiskali Avstralijo, Hong Kong in Islandijo ter spremljali kar tri in pol leten potep po celem svetu. Zaenkrat so vsa predavanja predvidena v t. i. hibridni obliki, torej v dvorani Zemljepisnega muzeja GIAM ZRC SAZU z vzporednim prenosom prek spletne platforme Zoom. 

Čakajo nas tudi tri strokovne ekskurzije po Sloveniji in zamejstvu. Ena nas bo popeljala v Slovensko Istro, drugi dve pa na Kočevsko ter med naše rojake na avstrijskem Štajerskem, ki zaradi neugodnih okoliščin letos jeseni nista bili izvedeni.

Ljubitelji hoje boste prišli na račun že februarja, ko bomo pričeli z novim nizom pohodnih ekskurzij po nekdanji deželi Kranjski; prehodili bomo pot od Podgorja do Krajinskega parka Kolpa.

Ljubljano in njeno okolico bomo odkrivali na dveh kratkih ekskurzijah. Na prvi bomo spoznali kraško površje med Podutikom in Kamno gorico, na drugi pa bomo s kolesi spoznavali dobre in slabe prakse kolesarske infrastrukture v Ljubljani. 

Več informacij o posameznih dogodkih najdete na društveni spletni strani. Za udeležbo na vseh društvenih prireditvah je obvezen pogoj PCT. 

Vsem članom in simpatizerjem obenem želimo obilo zdravja in navdiha v letu 2022! 

Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si