15 avgust 2022

Jesen 2022 v družbi LGD

Spoštovani,

Poletje se bliža koncu, jesen je že pred vrati. Tudi tokrat smo v Ljubljanskem geografskem društvu za vas pripravili nov, pester in zanimiv program.

Geografska večera nas bosta popeljala v Tajvan in Kenijo. Sprva bomo spoznali zgodovinsko-politično ozadje kitajsko-tajvanskega odnosa, ki se kaže v vse večji agresiji Kitajske in omejevanju tajvanske avtonomije. Na primeru Kenije bomo spoznali izzive držav v razvoju, ki se spopadajo z neenakostjo, revščino ter šibkimi državnimi institucijami.

Na potopisnih predavanjih bomo obiskali Senegal, Južni Vietnam in Kambodžo ter Jukatan. Tako geografski večeri kot tudi potopisna predavanja so predvideni v t. i. hibridni obliki, torej v dvorani Zemljepisnega muzeja GIAM ZRC SAZU z vzporednim prenosom prek spletne platforme Zoom. 

Čakajo nas tri strokovne ekskurzije po Sloveniji. Prva nas bo popeljala na Kočevsko, naslednji dve pa v območje, ki je bilo v okviru LGD ekskurzij do sedaj spregledano. Najprej gremo v Haloze, kasneje pa na Ptuj.

Ljubitelji hoje boste na račun prišli trikrat, ko bomo nadaljevali s pohodnimi ekskurzijami po nekdanji deželi Kranjski; prehodili bomo pot Zilje–Vrčice.

Ljubljano in njeno okolico bomo odkrivali na dveh kratkih ekskurzijah. Na prvi bomo spoznali Ljubljansko barje, v okviru druge pa si bomo ogledali Muslimanski kulturni center Ljubljana.

Za jesen je načrtovana še fotografska delavnica v spomin na dr. Bojana Erhartiča, a je program še v izdelavi in vam ga bomo razkrili naknadno. Vse potrebne informacije o fotografski delavnici bodo dostopne na društveni spletni strani.

Vljudno vabljeni!

Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si