18 avgust 2023

LGDjev jesenski program 2023

Dragi geografi,

Poletje se počasi končuje, kar je za člane izvršnega odbora LGD znak, da je treba resno zavihati rokave in začeti z izvajanjem društvenega jesenskega programa.

Tokrat se bomo srečali 14-krat. Prvič sredi septembra na pohodni ekskurziji med Sopoto in Trbovljami. Do konca leta bosta sledili še dve etapi, tako da bomo pohode proti severozahodu nekdanje dežele Kranjske letos zaključili v Vačah.

Čakajo nas tudi tri potopisna predavanja, v okviru katerih bomo pohajkovali po Saudovi Arabiji, Tenerifu in Libanonu. Bližje domu bomo na ekskurzijah, ki nas bodo popeljale v tri "umetna mesta" zamejske Italije, v samo osrčje Slovenije in v obmejno Novo Gorico.

Oktobra in novembra nas čakata kratki ekskurziji. Sprva se bomo poučili o tujerodnih invazivnih vrstah, kasneje pa še o delovanju javne medijske hiše.

Prvi geografski večer bo obarvan s številkami, saj nam bodo predstavljene možnosti uporabe statističnih podatkov v geografske namene, medtem ko bo drugi morsko obarvan. Poučili se bomo namreč o stanju slovenskega morskega ribištva.

Leto bomo zaključili konec novembra v okviru fotodelavnice, na kateri bomo spoznali specifike fotografiranja z dronom.

Opozoriti želimo, da se bodo zaradi prenove Dvorane Zemljepisnega muzeja tudi jesenska potopisna predavanja in geografska večera odvijali na Oddelku za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani.

Z jesenskim programom prihaja tudi do dveh sprememb cenika za udeležence društvenih dogodkov.

  • Nedavna pocenitev dnevnih vikend vozovnic javnega prevoza nam omogoča znižanje cene udeležbe na pohodnih ekskurzijah. Finančni prispevek za tiste, ki niso imetniki IJPP vozovnic za območje Slovenije, se bo znižal na 12,50 €. Cena za imetnike teh vozovnic ostaja nespremenjena (9 €).
  • Zaradi čedalje dražjih avtobusnih prevozov smo v želji po finančno vzdržnem poslovanju dvignili ceno ekskurzij, pri katerih prestopamo državno mejo. Ta bo od sedaj naprej 30 € za člane društva in 40 € za nečlane. Prosimo, bodite pozorni na to spremembo pri plačevanju.

Se kmalu vidimo!

Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si